Marktleider met R&D: Zichtbare en onzichtbare innovaties in Unilever-margarines
Ton van Helvoort
Uitgever: Stichting Historie der Techniek
€15,00
Unilever ontwikkelde in de loop der jaren veel expertise op het gebied van het ontwikkelen, fabriceren en op de markt brengen van margarines. De auteurs gaan in op de wijze waarop een deel van die expertise tot stand kwam. Ze volgen de geschiedenis van Unilevers margarinegrondstoffen en beschrijven op basis van nieuw onderzoek in de archieven van Unilever Research & Engineering een aantal zichtbare en onzichtbare margarine-innovaties.
Radicale innovaties zijn in de voedingsindustrie moeilijk realiseerbaar, omdat de consument gewend is aan de eigen smaak en daar moeilijk vanaf is te brengen. Een margarineproducent als Unilever innoveert daarom vaak in de (toe)bereiding van grondstoffen wanneer dat een veiligere of goedkopere productiewijze oplevert. Dit is temeer zo omdat de grondstoffen voor margarines relatief duur zijn. Voor de consument zijn dergelijke vernieuwingen vaak onzichtbaar, maar bedrijfseconomisch zijn ze van groot belang.
De auteurs gaan echter ook in op zichtbare margarine-innovaties zoals halvarines, broodsmeersels met Low Fat of Zero Fat, margarines zonder trans-vetzuren en - tot slot - met plantensterolen.
Extra informatie
Jaar van uitgave | 2017 |
---|---|
ISBN | 978-90-73192-4-16 |
Taal | Nederlands |
Verzendkosten | Nederland € 9,-, Europa € 15,-, Wereld € 25,- |
Donateur SHT | Korting op aankoop: € 15,-. Vraag de kortingscode per e-mail |