Boterbereiding in de late negentiende eeuw
Martijn Bakker
Walburg Pers
€8,00
Tussen 1875 en 1900 voltrokken zich fundamentele veranderingen in de Nederlandse zuivelbereiding. Het ambachtelijke botermaken op de boerderij begon te verdwijnen. Boter werd meer en meer een industrieel massaproduct - van bijzonder hoge kwaliteit. Op hun aanvakelijke twijfels aan het nut van veranderingen naar buitenlands voorbeeld was bij de boeren een enthousiaste kennismaking gevolgd met nieuwe werk- en organisatievormen. Coöperaties en cursussen beloofden een nieuwe toekomst voor het botermaken, voor de veeteelt, voor de hele bedrijfsvoering. Voor de vrouwen op de boerderij betekenden de zuivelfabrieken een welkome verandering in hun dagelijks werk.
Boterbereiding in de late negentiende eeuw beschrijft de uiteenlopende aspecten van een turbulente periode in de Nederlandse landbouw en plaatst ze in een internationaal perspectief.
Extra informatie
Jaar van uitgave | 1991 |
---|---|
ISBN | 978-90-601-1759-0 |
Taal | Nederlands |
Verzendkosten | Nederland € 9,-, Europa € 15,-, Wereld € 25,- |
Donateur SHT | Korting op aankoop: € 15,-. Vraag de kortingscode per e-mail |